1-Diş Hekimine hangi sıklıkla gidilmelidir?

Amerika Diş Hekimliği Birliği (ADA) tavsiyesine göre diş hekimine yılda en az 2 defa gidilmeli ve gerekli kontroller yaptırılmalıdır.

2-Ağrısız Diş Hekimliği nedir?

Kliniğimizde mümkün olduğu kadar stressiz ve ağrısız uygulamalar, gerekli tecrübe ve birikimimizle sağlanır.

3-Acil durumda ne yapmalıyım?

Mümkün olan en kısa sürede kliniğimizi arayıp bilgi almalısınız.

4-Diş beyazlatma nedir? Uygulama şekli nasıldır?

Doğal diş renginin zararsız beyazlatıcı maddelerle daha beyaz hale getirilmesidir.

İki farklı uygulama şekli vardır:

1) Klinikte Beyazlatma: Klinikte hekim tarafından uygulanan, daha kısa süreli bir beyazlatma şeklidir.

2) Evde Beyazlatma: Hekimin bazı ön hazırlıklar yapmasından sonra; hastanın evde kendi kendine yaptığı beyazlatma işlemidir. Bu işlemin süresi biraz daha uzun olur.

Beyazlatma tedavileri mutlaka diş hekimi kontrolünde olmalıdır.

5-Amalgam dolgular güvenli midir?

Amalgam dolguların güvenilirliği yıllarca tartışılmış olup, günümüzde de bu tartışmalar halen sürmektedir. ADA'nın verdiği bilgiye göre diş hekimlerinin %76'sı hala bu maddeyi kullanmaktadır. Ayrıca yüzyıldan beri hekimler tarafından kullanılan bu maddenin başka bir hastalığa neden olmadığı ADA tarafından doğrulanmıştır. Vakanın durumuna göre amalgam veya başka bir dolgu maddesinin kullanımına hekim karar vermelidir.

6-Diş ipi kullanımı neden önemlidir?

Dişlerimizi fırçalamak dişlerin dış yüzeyindeki yemek artıkları, plak ve bakterilerin temizlenmesi için gereklidir. Fakat dişlerin ara yüzleri fırçalama ile temizlenemez. Bu yüzden ara yüzler çürük oluşumuna uygun hale gelir. Günlük diş ipi kullanımı hem çürük oluşumunu hem de diş eti hastalıklarını önler.

7-Porselen Laminat nedir?

Dişlerin sadece ön yüzlerine yerleştirilen ince ve diş formunda porselen kaplamalardır. Dayanıklı ve renk değiştirmeyen bir madde olduğu için özlediğiniz gülümsemenizi size geri getiren bir tedavi şeklidir.

8-Kanal Tedavisi nedir?

Diş içinde bulunan canlı pulpa; çürük, çatlak, kırık, v.s gibi nedenlerle hastalanır. Bu durum, aşırı ağrı ve iltihaba neden olur. İltihaplı pulpanın temizlenmesine kanal tedavisi denir. Kanal tedavisi yapılmadığı taktirde dişler çekilir.